Correctie op de huurtoeslag 2021 en 2022


Correctie op de huurtoeslag 2021 en 2022

Wij sturen een paar keer per jaar wijzigingen in de huurprijzen van onze huurders naar de Belastingdienst/Toeslagen. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe huurprijs na de huurverhoging. Toeslagen gebruikt die gegevens voor de berekening van de huurtoeslag. Door een fout bij het leveren van de gegevens zijn in 2021 en 2022 onjuiste huurprijzen doorgegeven aan Toeslagen. Daar zijn wij kort geleden achter gekomen.

Door deze fout hebben enkele aanvragers van huurtoeslag over 2021 (en misschien ook een deel van 2022) een onjuist bedrag aan  huurtoeslag ontvangen. Soms te weinig, maar soms ook te veel.

We hebben deze fout hersteld

De afgelopen weken hebben we er samen met Toeslagen voor gezorgd dat de juiste huurprijzen bij Toeslagen bekend zijn. Dit betekent dat sommige aanvragers van huurtoeslag nog een nabetaling krijgen. Zij hebben te weinig huurtoeslag gehad. Maar er zijn ook aanvragers van huurtoeslag die te veel huurtoeslag hebben gekregen. Dat betekent dat deze mensen huurtoeslag terug moeten betalen. Dat laatste vinden wij erg vervelend omdat dit waarschijnlijk onverwachts is.

Toeslagen heeft ons de volgende informatie gegeven:

  • Heeft u aangegeven dat u berichten in de Berichtenbox op MijnOverheid wilt ontvangen? Dan zal de beschikking met de aangepaste huurtoeslag in de meeste gevallen op 25 mei 2022 in de Berichtenbox staan.
  • Heeft u aangegeven dat u berichten op papier wilt ontvangen? Dan zal de beschikking op 1 juni 2022 op de deurmat vallen (met een dagtekening van 9 juni 2022).
  • Heeft u te weinig huurtoeslag ontvangen? Dan ontvangt u rond 30 mei 2022 de nabetalingen.
  • Heeft u teveel huurtoeslag ontvangen? Dan krijgt u rond 1 juni 2022 een bericht met het verzoek om de teveel ontvangen huurtoeslag terug te betalen.
  • Via ‘Mijn toeslagen’ kunt u nu al zien of uw huurtoeslag over 2021 en 2022 is aangepast. Ga naar Mijn toeslagen via toeslagen.nl en log in met uw DigiD. Kies onder ‘Actuele berekening’ voor ‘2021’ of ‘2022’. Kies daarna voor ‘huurtoeslag’.