Huurder

Je huis is je thuis

U huurt of gaat binnenkort een woning van de RK Zeist huren. Hier vindt u informatie die voor u als huurder belangrijk is. Vindt u niet wat u zoekt, neem dan gerust contact op met ons kantoor. Wij helpen u graag verder!

Woningcorporaties moeten zich richten op bouwen, verhuren en beheren van sociale huurwoningen. Dat staat in de Woningwet. De rijksoverheid heeft daarom regels opgesteld over het toewijzen van sociale huurwoningen naar inkomen.Door het passend toewijzen krijgen huurders een woning met een huurprijs die aansluit bij hun inkomen.
Sociale huurwoningen zijn voor huishoudens met een jaarlijks inkomen tot en met € 40.765 (alleenstaanden) tot € 45.014 (meergezinshuishouden), prijspeil 2022. Een aantal woningen zijn gereserveerd voor mensen met een lager inkomen. De volgende punten bepalen tot welk bedrag u mag huren:

  • Uw gezamenlijk bruto jaarinkomen.
  • Met hoeveel mensen u in de woning gaat wonen.
  • Uw leeftijd.

Let op: Het inkomen van inwonende kinderen telt niet mee. Inwonende kinderen tellen wel mee voor het aantal personen in uw huishouden.

Het is mogelijk dat de huur wordt verhoogd tijdens de jaarlijkse huurverhoging. Dit is afhankelijk van de regels van de overheid en het beleid van RK Zeist. Klik hier voor een uitgebreide tabel.

Uw inkomen invullen bij WoningNet

Vul uw inkomensgegevens in bij WoningNet. Dan krijgt u de woningen te zien die u mag huren. Wij controleren uw gegevens voordat u een huurcontract tekent. Als er iets niet klopt, kan het zijn dat we de woning niet aan u mogen verhuren.