U ruilt uw woning met iemand anders

U wilt vanwege uw werk ergens anders gaan wonen. Of uw gezin wordt groter en u hebt een groter huis nodig. Vanwege de lange wachttijden is het niet altijd gemakkelijk om snel een andere woning te vinden. En dan is woningruil misschien wel iets voor u.

Op de website www.woningruil.nl kunnen mensen die hun huurwoning willen ruilen, gratis een advertentie zetten en zoeken naar een andere woning.

U gaat zelf op zoek naar een ruilwoning. Hebt u iemand gevonden die met u woningruil wilt doen, dan vraagt u schriftelijk toestemming aan uw verhuurder via de Aanvraagformulier woningruil.

 

Waar moet u aan denken bij woningruil:

  • Voor woningruil is er schriftelijke toestemming nodig van beide verhuurders.
  • U gaat niet dezelfde huurprijs betalen als de huidige huurder. Op basis van het op dat moment geldende huurprijzenbeleid wordt de huurprijs van de te ruilen woningen opnieuw berekend.
  • Ook bij woningruil zijn we verplicht passend toe te wijzen. Het inkomen en gezinsgrootte moeten passen bij de huurprijs en de grootte van de woning.
  • U mag geen huurachterstand hebben.
  • Is de woning bestemd voor een specifieke doelgroep (bijvoorbeeld senioren), dan moet uw ruilpartner binnen deze doelgroep passen.