De RK Zeist verrast energiebewuste Oranjerie


De RK Zeist verrast energiebewuste Oranjerie

De RK Zeist (RK Zeist) heeft afgelopen woensdag 12 februari de bewoners van de Oranjerie verrast door langs te komen op hun wekelijkse koffie-ochtend, gewapend met gebakjes en een grote mand met cadeautjes. Elke huurder ontving twee ledlampen en een doosje chocoladehartjes. Reden van deze verrassing is dat de bewoners van de Oranjerie winnaar zijn van campagne ‘Omlaag die Meter’, die in 2019 onder alle huurders in Zeist gestart is.

Foto’s zijn gemaakt door Mel Boas

RK Zeist Koffieochtend Oranjerie

Samen met Mijn Groene Huis, de gemeente Zeist en collega corporatie Woongoed Zeist en met de inzet van de bewonerscommissies is deze campagne gestart om huurders in Zeist te helpen om met kleine maatregelen en nieuwe gewoontes op hun energieverbruik te besparen. Men kan zich opgeven om gratis besparingstips te ontvangen, er worden workshops georganiseerd en men kon kans maken op een energiebox vol met handige besparingshulp-middelen met een persoonlijk advies thuis van een energiebesparingscoach.

Om haar bewoners extra te stimuleren om mee te doen werd het complex met in verhouding de meeste aanmeldingen voor deze campagne door de RK Zeist extra beloond. Een jaar na het starten van deze campagne bleek dat de huurders van de 24 appartementen op de Oranjerie de winnaar waren. Camiel Schuurmans, directeur van de RK Zeist is trots op de bewoners. De campagne ging vooral over bewust met energie omgaan. Het is fantastisch om te zien dat deze groep ouderen zo bezig is met verduurzaming en daarmee verlaging van hun woonlasten.

Ook dit jaar werkt RK Woningbouwvereniging Zeist weer samen met Mijn Groene Huis om bewoners te helpen bij energiebesparing. Zo kunnen huurders binnenkort een hele aantrekkelijke korting krijgen op de aanschaf van ledlampen, als zij hun gloei- en halogeenlampen inleveren. En op de informatieavonden “Omlaag die Energierekening” geeft Mijn Groene Huis inzicht in de opbouw van de energierekening en in de besparingsmogelijkheden. Na het bijwonen van de avond is het besparen van minimaal 10% op de rekening heel eenvoudig geworden. Kijk voor data op www.omlaagdiemeter.nu.