Huurverhoging 2024


U heeft in april 2024 een voorstel huurverhoging ontvangen. Is uw e-mailadres bij ons bekend, dan heeft u het voorstel per mail ontvangen. Is het niet bekend, dan heeft u het per post ontvangen. De huurverhoging gaat in op 1 juli 2024. In het voorstel staat uw nieuwe huurprijs.

 

Ik heb geen voorstel huurverhoging ontvangen

Is uw e-mailadres bij ons bekend, dan heeft u de brief per mail ontvangen. Misschien is deze in uw spamfilter terecht gekomen. Alle huurders hebben van ons een brief gehad. Neem contact op met ons als u de brief niet kunt vinden. Wij sturen u dan een kopie van de brief toe.

Heeft bezwaar maken zin?

De overheid staat een maximale huurverhoging toe van 5,8% voor sociale huurwoningen en 5,5% voor vrije sectorwoningen. NabijWonen blijft hier onder. Bezwaar maken heeft daarom zeer waarschijnlijk geen zin.

Op de website van rijksoverheid.nl leest u in welke situaties het zin heeft om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift moet vóór 1 juli bij ons binnen zijn.

Het is bijvoorbeeld zinloos om bezwaar te maken tegen de huurverhoging als u overlast heeft van uw buren of als u vindt dat uw woning slecht onderhouden is.

Krijg ik ook huurverhoging als mijn inkomen in 2024 gedaald is?

De hoogte van uw inkomen heeft geen invloed op de huurverhoging. U krijgt dus gewoon een huurverhoging. Er is één uitzondering. Betaalt u voor de kale huur meer dan € 577,91? Klik dan hier om verder te lezen.

 

Hoe dien ik bezwaar in?

U stuurt vóór 1 juli 2024 uw bezwaar naar info@nabijwonen.nl. Hier kunt u een bezwaarformulier downloaden.

 

Waar vind ik meer informatie?

Meer informatie vindt u op de websites van de Rijksoverheid, www.rijksoverheid.nl en www.huurcommissie.nl.