Met deze tips zit u er straks warm bij


Met deze tips zit u er straks warm bij

Het stookseizoen komt eraan. Om te voorkomen dat u straks in de kou komt te zitten, hebben wij vast wat tips voor u verzameld. Zodat u straks goed voorbereid het najaar én de winter in gaat.

Tip 1: controleer uw cv-druk
We weten dat de meeste problemen met de verwarming in uw huis zich voordoen wanneer uw systeem langere tijd uitgeschakeld is geweest. Dus is het belangrijk om te controleren of u cv-ketel nog goed werkt. Eén tip is: controleer de cv-druk. Die moet minimaal 1 bar zijn, maar liever 1,2 bar en maximaal 2 bar. Is de druk te laag? Dan moet de cv-installatie bijgevuld worden met water. Hoe je dat doet? Bekijk hier onze instructievideo.

 

Tip 2: doe nog een paar checks
Geeft het weerbericht aan dat er frissere dagen aankomen? Dan kunt u vast een aantal zaken controleren. Dan zit u er straks aangenaam warm bij. Zet de thermostaat even een uurtje op 25 graden met alle radiatoren open – dan weet je of de cv goed functioneert. Wordt een radiator niet (helemaal) warm? Ontlucht dan je radiator.  Kijk of er geen foutmeldingen op het display zichtbaar zijn Kijk of de instellingen van de (klok)thermostaat nog goed staan.

Tip 3: bekijk onze website
Weten welke besparingstips we hebben en wat u nog meer kunt doen om er lekker warm bij te zitten? Check onze pagina met tips.