Ondertekening overeenkomst start bouw 25 zorgappartementen in Zeist tussen RK Zeist en elk® groep


Ondertekening overeenkomst start bouw 25 zorgappartementen in Zeist tussen RK Zeist en elk® groep

Op donderdag 14 september ondertekenden RK Zeist en de elk® groep de overeenkomst voor de realisatie van 25 zorgappartementen. In 2019 nam woningcorporatie RK Zeist het initiatief voor de bouw van deze appartementen. Architectenbureau AG NOVA heeft het ontwerp verzorgd en na een zorgvuldige selectie is elk® groep geselecteerd om de bouw te leiden.

Modern appartementengebouw met 25 zorgappartementen
Op de hoek van de Dwarsweg–Anne de Vrieslaan, op het voormalige terrein van supermarkt De Komeet, zal volgend jaar een modern appartementengebouw worden gebouwd met 25 zorgappartementen, speciaal ontworpen voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Over de appartementen
De bouw wordt gerealiseerd met prefab houtskeletbouw elementen. Daarnaast is er extra aandacht voor circulariteit, door toepassing van houtvezelisolatie en het plaatsen van 100% recyclebare PET-flessen badkamers. Elk appartement zal een oppervlakte hebben van ca. 35 m² en er zullen twee gemeenschappelijke ruimtes zijn waar bewoners kunnen samenkomen.

Deze ontwikkeling is mogelijk gemaakt door een wijziging in het bestemmingsplan, een initiatief dat aansluit op de dringende behoefte aan extra zorgappartementen voor deze doelgroep in de gemeente Zeist. De gemeente heeft zich actief ingezet voor de bestemmingswijziging om dit project te ondersteunen. De sloop van de voormalige supermarkt heeft inmiddels plaatsgevonden.

Onder begeleiding van Camiel Schuurmans (links op foto) namens RK Zeist en Roel van Elk (rechts op foto) namens elk® groep werd de overeenkomst officieel ondertekend.