De RK Zeist is verzekerd voor schade aan de woning zelf (de opstal). Maar voor uw inboedel of aansprakelijkheid (WA) sluit u zelf een verzekering af.

 

Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering vergoedt schades aan de spullen die zich in uw woning bevinden, zoals behang, gordijnen, apparatuur, kleding etc. Schade aan deze spullen kan ontstaan door brand of inbraak, maar ook door gebeurtenissen buiten uw woning (bijvoorbeeld waterschade na brand of lekkage bij uw buren). Als de veroorzaker van de schade niet aansprakelijk te stellen is, dan moet u uw eigen inboedelverzekering aanspreken. Wij adviseren u dan ook om een inboedelverzekering af te sluiten.

 

Aansprakelijkheidsverzekering
Een aansprakelijkheidsverzekering is geen overbodige luxe. Wanneer u of één van uw gezinsleden bij anderen schade veroorzaakt, kan dit grote financiële gevolgen hebben.

 

Glasverzekering
Een glasbreuk kan aardig in de papieren lopen. Zeker wanneer grote of dubbele ruiten breken. De RK Zeist heeft voor al haar woningen een glasverzekering. Heeft u een glasbreuk, dan neemt u contact op met De Glaslijn (0900-2040444). Zij sturen vervolgens een glaszetter aan om het glas bij u te vervangen.

 

Ik heb schade door andere, vergoedt de RK Zeist mijn schade?
De CV-ketel op zolder is gaan lekken, waardoor u schade aan uw persoonlijke spullen heeft. Of het heeft hard gestormd, waardoor een raam is vernield en daardoor de mooie gordijnen weggegooid kunnen worden. Kortom u heeft schade waar u zelf niets aan kan doen en waarvoor u ook niet iemand aansprakelijk kunt stellen. In deze gevallen biedt u de schade eerst aan bij uw eigen inboedelverzekering. Betaald uw verzekering niet uit, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij kijken dan of wij u tegemoet kunnen komen.