ZAV (Zelf Aangebrachte Voorziening)

De woning die u huurt is uw thuis en daar wilt u zich ook thuis voelen. Daarom mag u veranderingen aanbrengen om de woning aan uw smaak en wensen te laten voldoen. Voor sommige veranderingen die u wilt aanbrengen in de huurwoning is wel toestemming van ons nodig.

Is de verandering of toevoeging binnenshuis zonder veel kosten ongedaan te maken? Bijvoorbeeld behangen, vloerbedekking leggen of gordijnen ophangen, dan hebt u geen toestemming nodig.

Maar als u bijvoorbeeld een muur wilt uitbreken, plavuizen wilt leggen, een ligbad wilt plaatsen of de toilet wilt voorzien van nieuwe tegels. Of u wilt een aanbouw bij de keuken plaatsen, een extra schuurtje of een carport voor uw auto plaatsen. Dan spreken we over ingrijpende veranderingen die u bij een verhuizing niet gemakkelijk ongedaan kunt maken. In deze gevallen hebt u van ons vooraf toestemming nodig.

U dient hiervoor schriftelijk een verzoek (middels een ZAV-aanvraag-formulier) in bij de RK Zeist, waarin u precies aangeeft wat u wilt gaan doen: op welke plek, wat zijn de maten en welke materialen wilt u gaan gebruiken. U kunt eventueel ook een tekening bijvoegen. Wij laten u vervolgens zo spoedig mogelijk weten of u van ons toestemming krijgt. Denk er aan dat u voor sommige bouwsels ook toestemming van de gemeente Zeist nodig hebt.

Bij twijfel of u toestemming nodig heeft, kunt u ons altijd even bellen op nummer: 030 – 698 50 30.