164 woningen comfortabeler, energiezuiniger en veiliger

In het najaar van 2020 zijn we begonnen met het verder verduurzamen van de Couwenhoven flats 10 en 20. De flats worden van energie-index 2.4 (label E) naar energie-index 1.4 (label B) gebracht. Dit betekent dat de stookkosten van 164 huishoudens in Zeist een stuk lager gaan worden.

Aannemer van dit project is Bouwbedrijf Van der Tol, die in 2018/2019 ook de renovatie bij de Couwenhoven eengezinswoningen heeft gerealiseerd. “Wij zijn erg blij dat wij wederom een steentje bij kunnen dragen in de verduurzaming en het onderhoud van een deel van het woningbezit van de R.K. Woningbouwvereniging en gaan ons beste beentje weer voor zetten om ook dit project tot een succes te maken” geeft Carl van der Tol als directeur van Bouwbedrijf Van der Tol aan.

De daken van de flats worden geïsoleerd. Daarna plaatsen we er in totaal 492 zonnepanelen op. De kopgevels krijgen een betere isolatie en een nieuwe beplating. De ventilatoren op het dak en de boilers die het warme water verzorgen worden vervangen door nieuwe energiezuiniger exemplaren, alle algemene ruimtes krijgen ledverlichting en tot slot isoleren we de vloer van de woningen op de eerste etage.

De verwachting is dat alle werkzaamheden rond de zomer van 2021 gereed zullen zijn.