Woning bezichtigen

 

Beste toekomstige huurder,

Gefeliciteerd, u mag een woning gaan bezichtigen waarvoor u op de 1e plaats staat.

In de mail die u heeft ontvangen staat met wie u contact kunt opnemen om de woning te bezichtigen en tot wanneer u kunt bezichtigen. Lukt het niet om voor de aangegeven datum de woning te bezichtigen, maar heeft u wel interesse? Neem dan contact op met ons kantoor: 030 – 698 50 30.

Als u de woning accepteert, ontvangt u een mail met documenten die u al binnen een aantal dagen bij ons moet aanleveren. Het scheelt tijd als u deze alvast aanvraagt:

Inkomensverklaring

  • U levert uw inkomensverklaring (en eventueel van uw partner en overige vaste medebewoners, behalve uw kinderen) van het afgelopen jaar (of als deze er nog niet is van het jaar daarvoor) in.
  • Ook als u geen inkomen heeft, vraagt u een inkomensverklaring op.
  • U vraagt uw inkomensverklaring digitaal op via de website van de Belastingdienst. U logt daarvoor in met uw DigiD.
  • Is uw huidige inkomen vergeleken met het inkomen vermeld op uw inkomensverklaring beduidend veranderd, dan levert u samen met uw inkomensverklaring 3 meest recente loonstroken en/of uitkeringsspecificaties in.

Kunt u geen inkomensverklaring downloaden, dan kunt u bellen met de belastingdienst: 0800-0543. U ontvangt uw inkomensverklaring binnen 5 werkdagen.

Inkomen uit onderneming of freelance?

Heeft u inkomen uit een eigen onderneming of werkt u freelance, dan levert u uw fiscale aangifte van het voorgaande jaar of de fiscale schatting van het lopende jaar én een accountantsverklaring in.

Studeert u of uw partner?

Als u of uw eventuele partner en/of medebewoners studeert, is een DUO-bewijs noodzakelijk. U levert dit in bij de overige stukken.

Verhuurdersverklaring

Een volledig ingevulde en ondertekende verhuurdersverklaring van uw huidige verhuurder (indien van toepassing).

Afschrift Basisregistratie Personen (BRP)

U kunt deze aanvragen bij de gemeente waarin u nu woont. Sommige gemeentes leveren deze direct aan, bij sommige gemeentes kan ook dit een aantal dagen duren.

 

Spullen ter overname

Het is mogelijk dat de huidige huurder van de woning die u gaat bezichtigen spullen ter overname wil aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een laminaatvloer, op maat gemaakte gordijnen of een eigen geplaatste keuken.

  • U bent niet verplicht om spullen over te nemen. Wilt u spullen niet overnemen, dan is de huidige huurder verplicht deze spullen voor het einde van het huurcontract uit de woning te halen.
  • Het overnemen van de spullen en het bepalen van de overnameprijs is een zaak tussen huidige en nieuwe huurder. De woningbouwvereniging staat hier buiten.
  • Spullen die overgenomen worden, worden wel gemeld aan de woningbouwvereniging en vastgelegd in het huurdersdossier. Zodra de woning definitief aan u wordt toegewezen, is de afspraak van overname ook definitief. U kunt er dan later niet meer op terugkomen.
  • Neemt u zaken over die vast aan/in de woning zijn geplaatst, zoals keukenblokken, buitenkranen, aangepaste toiletten e.d., dan is onderhoud of reparatie aan deze zaken voor uw eigen rekening.